1724 (HU, AT, PL)

Az 1724 három különböző nemzetiségű zenész közös projektje. A győri születésű, az ELTE esztétika–filozófia szakán végzett Kézdy Luca 2006-ban közönségdíjas lett a Magyar Rádió jazzhegedű versenyének döntőjében. Santa Diver nevű triójával azóta ad koncerteket Európa-szerte. Több műfajban is kipróbálta magát, a jazzen kívül a szabad improvizációban, a popban és a fúziós zenében. Olyan zenészekkel játszott együtt, mint Free Style Chamber Orchestra, Nigun, Lantos Zoltán, Deseő Csaba, Pleszkán Frigyes, Ágnes, Tereskova, Erik Truffaz, Laurent Blondiau, Alexander Balanescu.
A dobokon játszó, ausztriai Emil Gross szintén több stílusban jeleskedik, így a pszichedelikus, blues, drum&bass, afro-beats, avant-garde zenében. Erőssége az újszerű hangszférák kialakítása, érzékeny ritmusszekvenciák létrehozása. Igyekszik minél több hangzó tárgyat, anyagot, elektronikus eszközöket bevonni a zenébe. Olyan zenészekkel játszott már együtt, mint Joe Fonda, Debbie Davies, Mike Kindred, Abdeljalil Kodssi, Paul Rogers, Grencsó István vagy Alexander von Schlippenbach.
Tomasz Leś 2004 óta profi zenész, a híres Lengyel Jazzakadémián végzett. Kedveli az improvizációt, de a 100nak nevű triójával kötetebb, ugyanakkor különböző stílusokat vegyítő zenét játszik és az egyik híres lengyel hip-hop zenekarnak is a tagja. Olyan zenészekkel játszott együtt, mint: Herb Robertson, Tóth Viktor, Ágoston Béla, Piotr Wojtasik, Antoni Gralak, Mikołaj Trzaska…