Skip to Content

ARE YOU FREE? – FOLK BLUES WORKSHOP

"Nemzetközi ifjúsági zenei találkozó és műhely"

Vezető: Ferenczi György – ének, szájharmónika, hegedű

Ez történt:
http://www.mediawavearchivum.hu/index.php?modul=filmek&kod=2216&keresend...

Are you Free? Nyitott az új kihívásokra, a párbeszédre, a másik véleményére? A december 6–7-én Dunaszerdahelyen a Városi művelődési központ mozitermében zajló nemzetközi zenei találkozó és műhely szlovákiai és magyarországi muzsikusok beszélgetése a zene segítségével. Manapság különösen ráfér a két ország kapcsolatára, hogy ne a nácizmus és az önzés mentén szerveződjenek az ilyen párbeszédek. A problémákra megoldás nem születik majd egész bitosan, viszont lesz nyitottság, együttgondolkodás és jó ZENE. Az eredményt a közönség december 7-én 18 órakor a VMK mozitermében hallgathatja meg.

Résztvevők:

Ferenczi György kiváló szájharmonika-művészünk bő húszéves pályafutására a country, a blues, a rock’n’roll és a magyar népzene fúziója nyomta rá a bélyegét, több mint kétszázötven lemezen szerepelt, Herfli Davidson és Rackajam nevű zenekaraival Európa-szerte népszerű lett.

RACKAJAM
www.rackajam.hu
Apáti Ádám: basszusgitár, szájzongora, vokál, Jankó Miklós: dob, kahorn, vokál, Kormos Levente: gitár, vokál, Pintér Zsolt: mandolin, vokál

COLOMBRE BAND
www.colombre.hu
Váray László: gitár, ének, Csordás Veronika: ének, Deák Gábor: gitár, Kovács Gábor: dob Aki ismeri már ezt a gitárfanatikus, szövegelős, cinikus bandát, azok számára is tartogatnak újdonságot, aki még nem hallotta őket, azoknak itt az alkalom, hogy halljanak néhány felkavaró slágert. „A blues-, a rockzene és a kissé hip-hop-os szövegek különleges mixtúrája a saját műsorral koncertező Colombre zenekar. Szokatlan újdonság amit csinálnak.”

A PÁNTLIKA ZENEKAR-ból
Kevický Péter: brácsa, Nagy Iván: cimbalom, Szabó János: bőgő A hazai népzene egyik legjobb zenekara. A Kárpát-medence népei zenéjének avatott ismerői és előadói.

Főszervező: Na´conxypan Polgári társulás, Dunaszerdahely
Társszervezők: Mediawave alapítvány, Győr; VMK Dunaszerdahely
Támogatók: Védcölöp - Palisády Alapítvány, Magyar Köztársaság Kulturális Intézete, OTP Banka Slovensko, a.s.